V GDSN již 5 milionů produktů pro zdravotnictví

14. říjen 2022 |
  • Aktuality
| Mikuláš Černý

GDSN dosáhlo nového milníku ve zdravotnictví. V síti globální datové synchronizace je nyní registrováno více než 5 milionů zdravotnických prostředků a léčivých přípravků!

Implementace GDSN v globálním zdravotnickém sektoru neustále posiluje. Hlavním důvodem je silná poptávka po kvalitních a důvěryhodných datech. Podrobněji o novém rekordu: zmíněných více než 5 milionů položek do GDSN publikovalo více než 6 500 výrobců zdravotnických prostředků a léčivých přípravků, kteří produktová data sdílejí s více než 60 000 nemocnicemi, nákupními konsorcii a distributory po celém světě. To je jasný důkaz toho, proč je zdravotnictví jedním z prioritních sektorů rozvoje GDSN.
Dosažený rekord současně odráží kritickou potřebu důvěryhodných dat pro poskytovatele zdravotní péče při léčbě pacientů, stejně jako pro subjekty zapojené v dodavatelských řetězcích pro zdravotnictví. Dodejme, že GDSN a zapojené certifikované elektronické katalogy kmenových dat o produktech průmyslu zdravotnických prostředků a léčivých přípravků přinášejí neocenitelný vklad pro dosahování vyšší bezpečnosti pacientů.